Hoe deel je een onvergetelijke verjaardag met je familie en wees een “groot-grootouder”

Ze zeggen dat schoonheid met de jaren komt en wat een betere manier om ouder worden te vieren dan om gedenkwaardige momenten met je familie te delen. Als je nu quality time doorbrengt met je kleinkinderen, betekent dit nog niet dat je ze de hele dag moet bijhouden en de hele dag moet spelen, want je kunt gewoon gewoon rondhangen en hun je levensverhaal vertellen. Hoe kan een eenvoudige vertelsessie het leven van uw dierbaren beïnvloeden? Wat kunnen ze krijgen door naar het verhaal van je leven te luisteren? In dit artikel gaan we praten over hoe je een gedenkwaardige verjaardag kunt vieren door je verhaal met je familie te delen. Dit artikel is bedoeld om nuttige informatie te geven over de waarde van het delen van iemands levensverhalen, zodat de jongere generatie van het gezin enkele vertederende lessen kan trekken uit je vroegere ervaringen in het leven.

Waarom zou u op uw verjaardag uw verhaal aan uw familie willen delen:

Als je een fantastische grootouder voor het oog van je kleinkinderen wilt zijn en het onthoudt voordat ze groot zijn, moet je leren hoe je contact met ze kunt maken om hun harten te vangen en een inspiratie voor hen te zijn. Tijd doorbrengen via fysieke activiteiten zou niet mogelijk zijn gezien je ouderdom, maar je kunt tenminste een impact op hun leven maken door ze levenslessen te delen met je eigen ervaringen. Waarom is het belangrijk om je levensverhaal met je familie te delen? Hier zijn enkele redenen die u kunt overwegen:

1. Een perfecte hechtingstijd – Het vertellen van het verhaal van je leven zal dienen als een perfecte hechtingstijd voor jou en de jongelingen. Dit lijkt misschien een normale activiteit, maar je versterkt in feite de familieband en brengt ze tegelijkertijd dichter bij je. Dit is een andere manier om ze je liefde te tonen en je wilt contact met ze houden ondanks het verschil in leeftijd.

2. Ze onthullen een stukje familiegeschiedenis en enkele accounts uit het verleden die ze niet kennen: het delen van je verhaal zal hen de kans geven om de geschiedenis van je familie te verkennen en ze tegelijkertijd van een aantal mensen op te voeden. gebruiken en normen uit het verleden die ze niet kennen.

3. Geeft u een kans om met hen te “spelen” (althans met hun verbeeldingskracht) – Naarmate uw kleinkinderen meer geïnteresseerd raken in het verhaal dat u deelt, zullen zij zich proberen in te beelden wat u in het verleden hebt meegemaakt, dus dat ze de verjaardagsliedjes die je met hen deelt echt kunnen waarderen.

4. Leer ze levenslessen die ze in hun respectievelijke leven kunnen toepassen. Door je verhaal te delen, krijgen je kleinkinderen een kans om je beter te leren kennen en zullen ze je laten weten dat jij ook jouw deel van de wandaden hebt. Ze zullen leren van je fouten door je verhaal aan hen te delen.

5. Laat hen een erfenis nalaten die ze kunnen volgen – Uw imago als “overgrootouder” zal voor altijd in hun hart geëtst worden en ook zij zullen dezelfde momenten imiteren die u eens met hen hebt gedeeld aan hun eigen kleinkinderen.

Al met al zal een eenvoudige uitwisseling van uw ervaringen uit het verleden iets meer overlaten aan de harten en geesten van uw gezin. Neem dus de tijd en praat met ze door uw verhaal te delen, vooral op uw verjaardag. Laat ze je erfgoed achter zodat ze dit van generatie op generatie kunnen volgen. Hopelijk heb je iets nieuws geleerd over dit artikel over een ‘overgrootouder’ zijn en ‘jouw verhaal’ delen met je familie op je verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *