De oorsprong van hip-hop muziek

De Hip-Hop is een muzikaal genre dat bestaat uit snelle ritmische stijlen en vaak gepaard met rap. In feite is hiphop en rap synoniem voor elkaar tot zover dat de andere zich tot een genre en cultuur heeft ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in hoe hiphop zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft? Als u dat doet, moet u verder lezen, omdat we in dit artikel de oorsprong van hiphopmuziek van zijn bescheiden wortels zullen bespreken om een ​​primair muziekrijk te worden, dat vaak gevolgd wordt door de meeste tieners en jonge volwassenen van deze generatie.

Hoe hiphop ontwikkelde door de jaren heen:

Hip-hop of hip-hop muziek wordt meestal geassocieerd met 3 basiselementen: Rap-muziek, Afro-Amerikaanse mensen en cultuur, en incidenteel geweld (tot op zekere hoogte). Laten we in het verleden reizen en de oorsprong van hiphopmuziek herhalen over hoe het in elk decennium vordert:

De Bronx Years – Velen zouden het erover eens zijn dat de oorsprong van hiphopmuziek goed kan worden verhandeld op de straten en voorsteden van Bronx, New York. In de jaren zeventig was de plaats zeer goed gedomineerd door Afro-Amerikanen die blok- en huisfeesten vaak over die plek hielden. De muziek DJ’s van die tijd waren dol op het spelen van soul-, funk- en R & B muziek die meer op “breaks” leert en er waren ook momenten waarop de melodie gewoon uitkomt om een ​​percussiesolo te geven. De Jamaicaanse geboren DJ Kool Herc heeft deze techniek gepresteerd en verspreid over de Bronx. Later zullen DJ’s dan MC’s huren om rap uit te voeren terwijl de melodie tegelijkertijd wordt afgespeeld.

Een revolutie starten – DJ Kool Hercs muzikale genie helpt de andere artiest om dit soort muziek aan te passen. Onder de vroegste bekende hip-hop opnames was het lied van de Sugar Hill Gang, getiteld de ‘Rapper’s Delight’. Vervolgens werden de groepen onmiddellijk gevolgd door Grandmaster Flash en de Furious Five en de Afrikaa Bambaataa’s Universal Zulu Nation. De hip-hop beweging steeg naar de nationale populariteit in de late jaren 70 tot begin jaren 80. Gedurende deze periode was Run DMC veel geld voor de verspreiding van de hip-hop muziek over de VS. Hoewel het meer volgelingen krijgt in elke staat, werd het nog steeds meer beschouwd als muziek voor “zwarte” mensen.

Langzame overgang van de oude manieren – Hip-hop muziek was nog steeds beroemd in de jaren 80 en meer en meer opname artiest begint te volgen dit soort muziekgenre. Beatbox en draaitafels waren nog steeds essentieel, maar artiest begon een duidelijke ‘flava’ te ontwikkelen om ze te onderscheiden van andere hiphopkunstenaars. Naarmate de 90’s binnenkwamen, begon de hip-hop muziek een bepaalde subcultuur te ontwikkelen, waar het meer overstijgt in een muziekgenre. Recording kunstenaar begon draagzakken, grote shirts en baseball caps te dragen om hun liefde voor de muziek uit te drukken. Hip-hop was meer dat een muziek als het een vorm van mode en een levensstijl voor sommigen werd.

De nieuwe school van rap – De 90’s vormden een interessant decennium voor hiphop, omdat het opnieuw in een nieuw subgenre in de vorm van “gangsta rap”, de meer opstandige vorm van rap, overgestapt werd. Kunstenaars zoals Public Enemy, Tupac Shakur, Snoop Doggy Dogg worden uitgevoerd met behulp van deze nieuwe vorm van rap waarbij intense rijmingen worden betrokken (meestal gericht op geweld en echte accounts in voorstedelijke wijken) en profane talen. Deze westkuststijl was berucht voor zijn blatante aanpak, maar werd nog steeds omarmd door enkele rapartiesten. Het was op dit punt dat de hiphop was gekoppeld aan bende-gerelateerde misdaden als Tupac Shakur en Notorious B.I.G. werden vermoord op de hoogte van hun carriere.

De re-imaging van hip-hop – Als het decennium van de jaren 90 op het punt was, was hip-hip muziek weer op de rand van positieve verandering, omdat het nu beschouwd werd als ‘meer dan alleen rap’-soort muziek. Raps werkt als Common and Mos Def introduceerde het mixen van de stijl rap van de jaren 60 en 70, terwijl John Legend, Erykah Badu de Neo-soul stijl van hip-hop muziek. Bovendien werden bepaalde artiesten ook hip-hop ondernemers (J-Lo en P. Diddy), toen zij hun eigen merk van hip-hip-kleding begonnen te maken.

De hiphopmuziek vandaag – de hiphopmuziek is ver weg van zijn nederige begin en de af en toe negatieve reputatie. Het is op verschillende manieren zeer dominant en sommige hoogst betaalde artiesten van vandaag worden ook gerespecteerd aan muziekproducenten (Timbaland) en gerenommeerde zakenlieden (Jay-Z). Bepaalde kledingmerken veroorzaken ook de hip-hop invloed op de meeste van hun ontwerpen en het heeft zijn overgang beëindigd van een louter muziekgenre tot een bloeiende cultuur van zijn eigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *